Cormac McCarthy - Tie"Pimeä tuhkan peittämä maisema. Puut ovat lehdistä paljaat, tuulella ei ole mitä liikuttaa ja on hiljaista. Isä ja poika vaeltavat palaneen maan läpi kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, kellareista löydettyä ruokaa, revolveri - ja toisensa."


Cormac McCarthyn "Tie" on koskettava ja masentava romaani maailmasta, jossa ei ole enää montakaan elävää ihmistä, ja jossa isä ja poika joutuvat vain selviytymään. Ruokaa on vaikeaa löytää, joten he ovat jatkuvasti nälkäisiä. Myös piilottelu pahoilta ihmisiltä on joskus vaikeaa. Nämä pahat ihmiset tappavat syötäväksi muita eloon jääneitä. 

Kävellessään pitkin tietä isä ja poika näkevät asvaltille sulaneita ihmisten ruumiita ja ajoneuvoja, joista on loppunut bensa. Kaikkialla on tyhjää, eikä mistään saa juuri iloa. Kaikki kodit joissa he käyvät on ryöstetty jo vuosia sitten. 

Mulle tämä romaani oli koskettava lukukokemus, ja vaikka siinä ei tapahtunut kovin paljon, se piti silti koko ajan otteessaan. Tuo maailma tuntui jotenkin niin todelliselta, että sitä halusi tietää lisää, mitä tulevaisuudessa voisikaan tapahtua. En ole vähään aikaan itkenyt kirjan takia, mutta tällä kertaa valutin pari kyyneltä.

Kommentit

Suositut tekstit