Mun mielestä parhaat kirjat osa 1

 

Mitkä on mun mielestä parhaat kirjat? Tämä on vaikea kysymys, koska täydellisiä kirjoja harvoin löytyy. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että jos jonkun kirjan haluaa lopulta lukea uudelleen, siinä on ollut jotain mikä kiinnostaa edelleen. 

Tässä on joitain kirjoja, joita pidän lukemisen arvoisina:

  • Donna Tartt - Jumalat juhlivat öisin (kirja nuorista, jotka tekevät ensin vahingossa murhan, ja sitten toisen siinä pelossa, että tulevat paljastetuiksi. Mä pidän Tarttin kielestä, kirjan ei-niin-helposti rakastettavista henkilöhahmoista ja tunnelmasta.)
  • Joël Dicker - Totuus Harry Quebertin tapauksesta (kiinnostava ja mukaansa tempaava rikoskirja. Kadonneen tytön ruumis löytyy Harry Quebertin tontilta, mutta kuka on murhaaja? Ja mitä kaikkea pikkukaupunki salailee?)
  • Sofi Oksanen - Puhdistus (Mä yksinkertaisesti pidän Oksasen kielestä ja hänen kirjansa ovat kiinnostavia. Oksanen kiinnittää tekstissään huomiota pieniin yksityiskohtiin, jotka luovat jännitteen. Myös Stalinin lehmät on hyvä, mutta BabyJanea en pystyisi lukemaan uudelleen, koska se on tosi masentava ja ahdistava)
  • Patti Smith - Ihan kakaroita (Pattin kaikki kirjat ovat vain ihania. Tässä teoksessa päästään hänen muistelmiensa avulla hänen nuoruuteensa New Yorkissa rahattomana taiteilijasieluna. Ihanaa kielenkäyttöä.)
  • Hanya Yanagihara - Pieni elämä (pidän keskittymisestä ystäväporukkaan, ja romaanissa käydään läpi heidän kaikkien elämänvaiheet loppuun saakka. Raakuutta, itsetuhoisuutta ja traumoja tästä teoksesta ei kyllä puutu. En ehkä suosittelisi kaikkein herkimmille.)
  • Cormac McCarthy - Tie (Tämä ei ole mikään hyvän mielen kirja. Tie kertoo tarinan maailman loppumisesta. Jäljellä ei ole enää ruokaa, eikä juuri ihmisiä. Puissa ei ole lehtiä, missään ei ole eläimiä, mutta vaaroja silti löytyy. Isä ja poika etsivät ruokaa ja yrittävät välttyä rikollisilta, jotta eivät tulisi tapetuiksi ja syödyiksi.)
  • Karl Ove Knausgård - Taisteluni I (Mä valitan joskus siitä kuinka masentavia Knausgårdin kirjat ovat, mutta niissä on jotain koukuttavaa, mikä saa palaamaan niihin aina uudestaan. Taisteluni-sarja keskittyy kirjoittajan oman elämän muisteluun aina lapsuudesta nykypäivään saakka. Teemoina ovat esim. alkoholismi, pettäminen, vaikeat ihmissuhteet etc.)
  • Flea - Happoa lapsille (Kiinnostava tositarina Chili Hot Chilipeppersin jäsenestä, joka tunnetaan vaikeasta elämästään, huumeiden käytöstä ja väkivallan keskellä elämisestä)
  • Bea Uusma - Naparetki, minun rakkaustarinani (Tämä kirja on yksinkertaisesti koukuttavin koskaan. Siinä tutkitaan joka näkökulmasta naparetkikuntaa, joka kuoli retkellään vuonna 1897. Heidät löydettiin 1930-luvulla, mutta kukaan ei osannut sanoa mihin he kuolivat. Uusmalle tästä tulee pakkomiellen, jonka hän päättää selvittää.)
  • Alex Schulman - Polta nämä kirjeet (tositapahtumiin perustuvaa oman suvun salaisuuksien selvittämistä. Alexin kieli on myös kiehtovaa.)
Tässä nyt pari romaania, mutta tulossa on myös lisää tällaisia listapostauksia!

Kommentit

Suositut tekstit